Hyppää sisältöön

Ikääntyneiden asuminen

Eläkeläinen parvekkeella
© Kuva: Janne Ulvinen, ympäristöhallinnon kuvapankki

Ikääntyneiden asuminen -sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä puheenvuoroille. Sivusto jakautuu seuraaviin teemoihin: ennakointiin ja varautumiseen, asuntokannan korjaamiseen, asumisratkaisuihin, asuinympäristöihin sekä kuntien toimintaan ikääntyneiden asumisessa. Sivustolla on laaja aineistopankki ikääntyneiden asumiseen liittyvistä julkaisuista ja muista aineistoista.

Ympäristöministeriö käynnisti maaliskuussa Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelman vuosille 2020-2022. Se on osa poikkihallinnollista Ikäohjelmaa. Toimenpideohjelman ajankohtaisia asioita esitellään ohjelman sivuilla.

Lisätietoa:
Asuntoneuvos Raija Hynynen, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto, Lähiympäristö ja asuminen -yksikkö, puh. 029 525 0093, s-posti: etunimi.sukunimi@ym.fi

 

Ajankohtaista RSS

Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma etenee – kunnat voivat hakea avustuksia 28.8. saakka

13.8.2020
Ympäristöministeriö on käynnistänyt Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelman vuosille 2020–2022. Ohjelmaan liittyvä valtionavustushaku kunnille on nyt auki. Tavoitteena on muun muassa tukea ikääntyneitä ja auttaa kuntia ennakoimaan asumisen tarpeita.

Kunnille tarjolla avustusta ikääntyneiden asumisen kehittämiseen

16.6.2020
Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma myöntää kunnille ja kuntayhtymille avustusta hankkeisiin, joilla voidaan parantaa ikääntyneiden asumista pitkäkestoisesti.

Raportti: ikäystävällisten asuinalueiden kehittäminen vaatii kunnan vahvaa sitoutumista sekä yhteistyötä järjestöjen ja yritysten kanssa

4.2.2020
Ympäristöministeriön tilaama raportti esittelee suosituksia asuinalueiden ikäystävällisyyden edistämiseen. Väestön ikääntyessä on yhä tärkeämpää, että asuinalueet vastaavat ikääntyneiden tarpeisiin. Raportin mukaan kunnat eri toimialoineen ovat ratkaisevassa asemassa ikäystävällisten asuinalueiden ja taajamien kehittämisessä.

Julkaistu 9.10.2020 klo 12.33, päivitetty 9.10.2020 klo 12.33