Hyppää sisältöön

Osallistu Yhdessä ulos -tapahtumapäivään 23.5.2019

Uutinen 20.5.2019 klo 15.44

Suomen lasten metsäretkipäivää ja kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään tänä vuonna yhdessä torstaina 23.5. Yhteisellä tapahtumapäivällä kannustetaan kaikkia lähtemään lasten kanssa keväiseen luontoon. Ympäristöministeriö on mukana tukemassa kampanjaa.

Luonnossa vietetty aika sekä ulkona tapahtuva oppiminen ja leikkiminen lisäävät tutkimusten mukaan lasten terveyttä, onnellisuutta ja iloa. Metsäretkipäivä kannustaa kaikkia aikuisia viemään lapsia retkelle metsään: harjoittelemaan metsässä liikkumisen taitoja, tunnistamaan eliölajeja ja nauttimaan luonnosta. Ulkoluokkapäivän tavoitteena on edistää kaikkea ulkona tapahtuvaa leikkimistä ja oppimista ympäri maailmaa.

Yhdessä ulos -kampanjan teemana on tänä vuonna luonnon monimuotoisuus. Aihe on tärkeä, sillä luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on yksi aikamme suurista haasteista. Ulko-opetuksen ja retkeilyn avulla on mahdollista lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta.

Kuinka voin osallistua?

Lähde tapahtumapäivänä ulos lasten ja nuorten kanssa.

Koulut ja päiväkodit:

Samalta sivulta löydät vinkkejä ja materiaaleja oman tapahtumapäivän suunnitteluun ja voit kurkata, miten muissa maissa leikitään ja opitaan ulkona.

Vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja muut:

Vie oma tuttu lapsesi retkelle tapahtumapäivänä. Mukaan voi osallistua ilman erillistä ilmoittautumista. Voit myös vinkata lapsesi koululle tai päiväkodille tapahtumapäivästä.

Osallistu ulkoilun riemuun myös somessa

Metsäretkipäivässä on mukana kouluja ja päiväkoteja ympäri Suomen, Ulkoluokkapäivässä ympäri maailman. Kun jaat tapahtumapäivän vinkkisi ja kuvasi sosiaalisessa mediassa alla olevin tunnistein, voit innostaa aikuisia kaikkialla maailmassa viemään lapset ulos. Samalla voit jakaa ulkoilun iloa muiden kanssa ja löytää itsekin uusia toimintavinkkejä.

#yhdessäulos
#metsäretkipäivä
#ulkoluokkapäivä
#uteklassrumsdag
#OutdoorClassroomDay

Lisätietoja:

Suomen lasten metsäretkipäivä

Tia Torvinen, viestintä, Suomen lasten metsäretkipäivä, metsaretkipaiva@gmail.com

Ulkoluokkapäivä

Pihla Salminen, kampanjakoordinaattori, FEE Suomi, ulkoluokkapaiva@feesuomi.fi