Hyppää sisältöön

Verkkoinfosta tietoa asuinrakennusten energia-avustusten hakuun – Katso tallenne ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Uutinen 6.3.2020 klo 11.25

Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin voi hakea uutta energia-avustusta. Avustusta myönnetään yhteensä 100 miljoonaa euroa vuosina 2020-2022. Motiva, ympäristöministeriö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja Veronmaksajain Keskusliitto järjestivät helmikuun lopussa energia-avustuksista verkkoinfon (webinaarin). Webinaarin esittelyaineistot ja tallenne ovat nyt saatavilla.

Energia-avustusta voivat hakea kerros- ja rivitaloyhtiöt, valtion tuella rahoitettuja vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt, joille myönnetään perusparannuskorkotukilainaa sekä omakoti-, pari- ja ketjutalojen omistajat. Avustusta voi saada kaikenikäisiin rakennuksiin. Se ei ole tulosidonnainen.

Avustuksen myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, joka myös neuvoo sen hakemisessa.

Helmikuun lopussa järjestetyssä webinaarissa käytiin läpi avustukseen liittyviä perustietoja sekä vastattiin osallistujien tarkentaviin kysymyksiin. Webinaarissa on kaksi osiota, joista ensimmäisessä keskitytään rakennusten omistajien ja avustusten hakijoiden kysymyksiin (omakoti- ja paritalot, taloyhtiöt, kunnat) ja toisessa rakennus- ja talotekniikka-alan ammattilaisille ja asiantuntijoille sekä energia- ja korjausneuvojille keskeisiin sisältöihin.

Webinaaria seurasi suorana yhteensä yli 920 katsojaa. Yhtäaikaisia katsojia oli parhaimmillaan noin 350.

Osallistujien esittämiä tarkentavia kysymyksiä sekä niiden vastauksia on koottu ARA:n verkkosivuille.

Lisätietoja:

korjausavustus.ara@ara.fi
Neuvontapuhelin palvelee tiistaisin ja keskiviikkoisin
klo 9.00 – 11.00 ja 12.00 – 15.00Puh. 029 525 0818 (henkilöasiakkaat)
Puh. 029 525 0918 (taloyhtiöt)