Hyppää sisältöön

Vesitilanne - veden lämpötila

Pintaveden lämpötila

Pintaveden
lämpötila (*)

*Huomaa, että kartta esittää vesistömallin laskemia arvoja. Ne voivat poiketa mahdollisista havainnoista.

Etelä- ja Keski-Suomen pintavedet vielä keskimääräistä viileämpiä, Itä- ja Pohjois-Suomessa tavanomaisissa lukemissa (5.8)

Viime päivien epävakaisen mutta suhteellisen lämpimän sään ansiosta pintavesien lämpötiloissa ei ole ollut suurta muutosta. Keskiviikkona 5.8. Etelä- ja Keski-Suomen havaintopaikoilla pintalämpötilat vaihtelivat 16 ja 20 asteen välillä, Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa 18 asteen tuntumassa. Lapissa vesistöjen pintaveden lämpötilat vaihtelivat 11 ja 17 asteen välillä. Etelä- ja Keski-Suomessa pintavesien lämpötilat olivat pääsääntöisesti 1-2 astetta keskimääräisiä arvoja viileämpiä. Itä- ja Pohjois-Suomessa pintalämpötilat ovat lähellä ajankohdan keskimääräisiä lukemia tai hieman lämpimämpiä.

Tämänhetkisten vesistöennusteiden mukaan vesistöjen pintavedet voivat lämmetä helteisen sään vuoksi tulevan viikon aikana. Pintaveden lämpötilan mittaus on käynnissä 34 havaintoasemalla. Pintaveden lämpötila mitataan aamulla klo 8 20 cm:n syvyydeltä.

Lisätietoja

Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa veden lämpötilaa sisävesillä. Meriveden lämpötilahavainnoista vastaa Ilmatieteen laitos.

Julkaistu 3.12.2018 klo 11.29, päivitetty 5.8.2020 klo 10.27