Vesistökunnostusverkosto

vesistökunnostusverkosto

Valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto on kohtaamispaikka vesistöjen hyvinvoinnista ja kunnostuksesta kiinnostuneille kansalaisille, yhteisöille, yrityksille ja viranomaisille.

Verkoston avulla jaetaan vastuita, etsitään ratkaisuja ja mahdollistetaan hyvinvoivat vedet yhdessä!

Sivuilta löydät ajantasaista tietoa, hankekumppaneita, rahoituskanavia ja ohjeita vesistökunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Ota käyttöön opetusmateriaaleja ja opi uutta julkaisuista. Seuraa kauttamme vesistökunnostuksen tapahtumia ja osallistu!

  Ajankohtaista

   

  Liity verkostoon tilaamalla uutiskirje!

  Tilaamalla verkoston sähköisen uutiskirjeen liityt mukaan valtakunnalliseen vesistökunnostusverkostoon ja saat tietoa ajankohtaisista asioista. 

  vesistökunnostuverkosto uutiskirje logo

   

  Ajankohtainen video

  Vesistökunnostajan karttapalvelun käyttö kannattaa.

   

  Jaa kokemuksesi ja opi muilta. Seuraa vesistön tilaa myös kunnostuksen jälkeen.

  Sivuilta löydät paljon tietoa kunnostuksen tueksi. Tutustu vesistökunnostustapahtumiin, osallistu mukaan, verkostoidu ja jaa kokemuksia. Apua vesistön kunnostamiseen sivuilta löydät vesistökunnostuskumppanit listan, tietoa vesistökunnostuksista ja niiden seurannasta. Lue ja opi lisää kunnostuksesta ja sen hyödyistä mm. julkaisuista, kunnostussuunnitelmista ja selvityksistä. Tutustu vesistöhyviksiin vuoden vesistökunnostajat ja vesistösankarit osioissa. Hei me kunnostetaan! sarjassa voit tutustua kunnostuksen eri vaiheisiin ja vaikuttajiin. Tässä linkkejä sivuston sisällä:

  Liity verkoston Facebook -sivulle ja saat ajantaista tietoa eri tilaisuuksia, tutkimuksista, uutisista ja ilmiöistä. Seuraa vesistökunnostusverkostoa myös Instagramissa @vesistokunnostusverkosto sekä Twitterissä #kunnostajatkoolla.

      

  Vesistösankari logo     Kuukauden luku 140

   

  AIHEESTA MUUALLA

  Veden vuoro vesiensuojelun tehostamisohjelma logo
   

  Vesiensuojelun Tehostamis -ohjelma on ympäristöministeriön käynnistämä vesiensuojeluohjelma, joka haluaa tehdä Suomesta maailman tehokkaimman vesiensuojelijan. Rahoituksella tehdään vaikuttavia vesistötekoja.

   

   

   

   

  JärvijaMeriWiki_logo
   

  Järvi & Meriwiki on wikissä voit ilmoittaa sinilevähavainnot ja löydät sieltä myös perustiedot kaikista vähintään hehtaarin kokoisista järvistämme ja valmiit työkalut, joilla käyttäjät voivat jakaa muun muassa valokuvia ja havaintoja.

   

   

  Julkaistu 23.12.2021 klo 10.19, päivitetty 27.1.2022 klo 14.40